nobelnieuws

Eerste ALV Buurtschap De Vallei levert veel enthousiaste bewoners op!

22 november 2021
Op 9 november jl vond de eerste Algemene Leden Vergadering plaats van het vierde buurtschap De Vallei. In sterrenschool het Universum verzamelden zich 25 mensen en ook online waren 29 mensen van de partij. Wat er deze avond allemaal aan de orde kwam, lees je hier.

Kies je voor Aan het Bos dan kies je voor leven met de natuur

8 november 2021
In het nieuwste woonbuurtje Aan het Bos is het landschap altijd dichtbij en woon je volop in het groen en aan het water. De kinderen spelen hier veilig buiten en in de openbare ruimte is rekening gehouden met klimaatveranderingen zoals hitte en extreme regenval. De auto is hier te gast en de beplanting biodivers. Hier woon je toekomstbestendig en leef je met de natuur.

Start inschrijving zelfbouwkavels Aan het Bos

2 november 2021
Op vrijdag 5 november a.s. start de inschrijving voor de loting van zelfbouwkavels in het nieuwste buurtje ‘Aan het Bos’ (veld 16) dat in Het Marktdorp van Nobelhorst ligt. Droom je van het zelf bouwen van een huis helemaal volgens jouw woonwensen? Lees dan hier hoe je je kunt inschrijven voor de loting van de nieuwste zelfbouwkavels in Nobelhorst, het dorp van Almere.

Jongste bewoners begraven tijdcapsule tijdens burenborrel in Het Klooster

2 november 2021
Dankzij de stralende zon, de glühwein en pompoensoep was het afgelopen donderdag gezellig buurten in Het Klooster. Tijdens de burenborrel konden toekomstige bewoners, van het appartementengebouw en de naastgelegen negen huizen, elkaar eindelijk live ontmoeten en samen proosten op de bouw en het woongeluk. Om hun aanwezigheid te vereeuwigen begroeven drie jonge bewoners een tijdcapsule met persoonlijke bijdragen van iedereen.

‘De leukste manier om je buren te leren kennen’

14 oktober 2021
Dat is hoe Bart – mede-oprichter van de Nobel Runners – zijn tweewekelijkse hardlooprondje noemt. Hun whatsapp-groep bestaat inmiddels uit zo’n 70 mensen die weliswaar niet iedere week meelopen maar wel betrokken zijn. En daar gaat het tenslotte om in Nobelhorst. Iedere woensdagavond en zondagochtend verzamelen ze bij het Nobelhuis. Hun whatsapp-groep is daarbij ideaal want de ene keer loop je met een hele groep maar heel af en toe ook met z’n tweeën.

Op de hoogte blijven? Schrijf je NU opnieuw in!

7 oktober 2021
We zijn er best een beetje trots op, het nieuwe jasje van Nobelhorst. Met de ontwikkeling van Het Marktdorp waar de groene omgeving de hoofdrol speelt en de natuur het landschap bepaalt, gaan we een nieuwe fase in. Een mooi moment voor een nieuwe website én een nieuwe database waarin we al jouw woonwensen nog beter kunnen afstemmen op ons toekomstige aanbod. Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van het nieuwe aanbod? Schrijf je dan nu opnieuw in via https://nobelhorst.nl/aanmelden/ . Doe het vandaag nog want anders verdwijnen jouw gegevens binnenkort uit ons systeem.

Nieuwe school in Nobelhorst: De Montessori Campus Almere

30 september 2021
Goed nieuws, want er komt een nieuwe school naar Nobelhorst. In de zomer van 2023 opent De Montessori Campus Almere officieel de deuren, maar al voor die tijd kunnen kinderen kennismaken met de nieuwe school. Vanaf 2021 krijgen kinderen van 4 t/m 12 jaar al les volgens dit nieuwe onderwijsconcept. De Campus kan namelijk tijdelijk in het schoolgebouw van De Verwondering aan de Marie Curielaan.

Zonnige opening nieuwe buurtschuur Zuid

21 september 2021
Bewoners van buurtschap Zuid hebben er lang naar uitgekeken, de opening van hun zelf ontwikkelde buurtschuur en tuin. Afgelopen zaterdag was het zover en was er gelukkig ook ruimte om elkaar op afstand te ontmoeten bij de baristakar. De zon deed de rest…

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl