Verbinding op alle vlakken, dat is Nobel Run 2022

Van een keukentafel-idee van zes hardloopvrienden uit Nobelhorst tot een professioneel sportevent. In nog geen vier jaar tijd is de Nobel Run niet meer weg te denken uit het dorp van Almere. Waar dat aan ligt? Praat vijf minuten met mede-organisator Frank Schouten en je snapt het helemaal. Als hij begint te vertellen gebeurt er gewoon iets. Trots, blijdschap, enthousiasme én de bekende twinkeling in de ogen, Frank heeft het allemaal als hij praat over de plannen voor Nobel Run 2022.

Aandacht en een groene beleving
Dat staat centraal bij de organisatie van de volgende editie. ‘Want we hoeven niet heel groot te worden maar willen wel aandacht geven aan een groene beleving.’ ‘Zo is het grootste gedeelte van de route weer door het bos en het Kemphaan-gebied. Compenseerden we in de afgelopen editie onze komst met een bijdrage aan Staatsbosbeheer en zijn we dit jaar in gesprek over uitgifte van OOHOO-waterbolletjes van zeewier die het gebruik van plastic of kartonnen bekertjes helemaal overbodig maken.’ Het bruist van de duurzame plannen die Frank liever nog niet te vroeg wil verklappen.

Groene foodtrucks en leuke activiteiten
Naast de bekende 5 km en 10 km route is er voor de allerkleinste Nobel Run fans weer een kidsrun van 1 mijl (1,6 km). Ook de foodmarkt keert terug waar de bekende bio- en vegan foodtrucks vast weer gretig aftrek vinden. Voor alle kleine en grote supporters is er in de tent weer van alles te beleven aan kinderactiviteiten, muziek en andere gezelligheid.

Vloggen met Mascotte Nobie
Bever-mascotte Nobie krijgt ware sterallures en gaat in de aanloop naar de Nobel Run vloggen om alle kinderen uit Nobelhorst enthousiast te maken voor dit sportieve event. Deze vlogs zijn straks online te bekijken. Bovendien leert bever Nobie de kinderen ook nog eens alles over zijn leefgebied en geeft hij de kids praktische tips ter voorbereiding op de Nobel Run. Via de nieuwsbrief en socials worden deze video’s gedeeld.

Zonder steun geen run
‘Nobel Run heeft geen enkel commercieel belang’, benadrukt Frank nog maar even. Om het event zo laagdrempelig mogelijk te houden, kiezen we bewust voor laag inschrijfgeld maar onze doelen zijn wel professioneel. Dit betekent, zonder steun, geen run.  Gelukkig dragen onze vaste sponsoren HuisIdee Makelaardij, Nobelhorst huisartsenpraktijk , Finalinq en VOF Nobelhorst de Nobel Run ook komend jaar weer een warm hart toe net als de vele Vrienden van de Nobel Run. Ook kunnen we weer rekenen op steun en betrokkenheid van alle Nobel Run-vrijwilligers. Wil jij ook deel uitmaken van de Nobel Run-crew? Meld je dan nu alvast aan via vrijwilligers@nobelrun.nl

Vriendschap en verbinding
Nobel Run 2022 is volgens Frank pas echt geslaagd als de saamhorigheid weer volop te voelen is. Niet alleen onder de sporters maar ook opa’s en oma’s die hun kleinkinderen komen aanmoedigen. ‘Iedereen is die dag altijd zo blij en enthousiast en dat hebben we gewoon keihard nodig in deze tijd.’ roept hij lachend. Vriendschap en verbinding op alle vlakken is dan ook waar het om draait tijdens Nobel Run 2022.

Nu alvast noteren dus zondag 15 mei 2022.
Inschrijven kan vanaf nu via www.nobelrun.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl