Tegels eruit, planten erin mét subsidie!

Wist je dat je in de provincie Flevoland subsidie kunt aanvragen als je je tegels in de tuin vervangt door groen, gevelgroen aanbrengt, een regenton aanschaft óf een groen dak aanlegt? Wij omarmen dit groene initiatief van harte want juist ook in Nobelhorst houden we extra rekening met klimaatveranderingen zoals hitte en extreme regenval. Meer groen in de tuin verlaagt de temperatuur in de zomer en voorkomt wateroverlast in de herfst.

Waarom deze subsidie?
Deze maatregelen zijn nodig omdat het klimaat verandert. Er zijn vaker hardere regenbuien en langere periodes van droogte. Dit kan overlast veroorzaken, zoals wateroverlast, hitte en droogte. Daarom moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat, aldus provincie Flevoland. Meer groen op en rond onze woningen helpt om het regenwater beter op te vangen en zorgt voor verkoeling tijdens hitte. Wonen in een groene omgeving is bovendien aantrekkelijk voor mensen en dieren.

Wat houdt deze subsidie precies in?
We zetten de bedragen voor je op een rij:
Voor de aanschaf van een regenton of regenzuil is de subsidie € 25 per 100 liter inhoud van de regenwatervoorziening (tot maximaal € 100).
Voor de aanschaf van een regenwaterschutting is de subsidie € 200.
Voor het vergroenen van bestaande verharde oppervlakken is de subsidie € 10 per m2, met een aanvullende subsidie van nog eens € 10 wanneer het ontharde terrein beplant wordt met vaste planten, struiken en/of bomen (tot maximaal € 500).
Voor de aanleg van een sedumdak is de subsidie € 25 per m2 dakoppervlak (tot maximaal € 2.500).
Voor de aanleg van een biodivers dak is de subsidie € 35 per m2 dakoppervlak (tot maximaal € 2.500).
Voor de aanleg van een groene gevel is de subsidie € 100 per m2 (tot maximaal € 2.500).

Als dat geen mooie stimulans is om ook jouw tuin te vergroenen!

Meer info?
Op de website van provincie Flevoland vind je alle informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier.

Groene Buur Almere
Ook Groene Buur Almere is lekker groen en enthousiast bezig om iedereen in Nobelhorst enthousiast te maken over meer groen in je tuin. Ze helpen je graag met allerlei groene tips en inspiratie!

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl