De Dorpsroute verbindt Nobelhorst

De Dorpsroute is inmiddels echt een begrip in Nobelhorst. Deze zogenaamde langzaamverkeersroute loopt dwars door het hele dorp en is onder andere aangelegd zodat kinderen veilig naar school kunnen lopen. In de toekomst wordt de route helemaal geel, dan is hij nog beter herkenbaar.

Multifunctionele route
De Dorpsroute is een pad van vier meter breed, loopt dwars door Nobelhorst en is autovrij; bedoeld voor wandelaars, fietsers en om op te spelen. Aangezien er ook fietspaden zijn aangelegd, ligt het tempo voor fietsers op de Dorpsroute lager, rekening houdend met de andere gebruikers. Langs de Dorpsroute komen verschillende bomen te staan, omgeven door water en via bruggetjes met hun kenmerkende namen bereik je de verschillende buurtjes. Zo ontmoet je gemakkelijk jouw buren tijdens een rondje door het dorp.

Toekomst van de Dorpsroute
Een deel van de route is al aangelegd en wordt dagelijks gebruikt. De route zorgt er ook voor dat je gemakkelijk in verbinding staat met de (al bestaande) voorzieningen in het dorp. Maar ook in de nieuwe woonbuurten De Vallei en Het Marktdorp krijgt de route een prominente plek. En het idee is om de Dorpsroute ook door te trekken naar het bos.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Nobelhorst? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg ons op social media!

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl