De belangrijkste hypotheek- veranderingen op een rij

Met het voorjaar in zicht brengen we je graag op de hoogte van de veranderende regelgeving rondom hypotheken. Hieronder bespreken we de vier meest belangrijke veranderingen die invloed hebben op jouw hypotheek voor een huis in een van de nieuwste buurtjes van Nobelhorst in Almere.

 

1. Duurzame nieuwbouwwoning krijgt hogere maximale hypotheek
Vanaf 2024 kun je als koper van een duurzame nieuwbouwhuis in Nobelhorst € 40.000 euro extra hypotheek lenen.

2. Meer mogelijkheden met studieschuld
De manier waarop studieschulden worden meegerekend in 2024 verandert. In plaats van het oorspronkelijke schuldbedrag, wordt er gekeken naar de werkelijke maandelijkse aflossing. Elke situatie is hierin qua uitkomst anders, omdat er een oud- en nieuw leenstelsel is. Maar in grote lijnen komt het er wel op neer dat een studieschuld minder zwaar wordt meegenomen en je leenmogelijkheden worden vergroot.

3. Alleenstaanden mogen extra lening aanvragen
Alleenstaanden met een inkomen van minstens € 28.000 per jaar kunnen in 2024 tot € 27.000 extra boven op hun maximale hypotheek lenen. Dit is bedoeld om alleenstaanden financieel meer ruimte te geven bij het kopen van een huis.

4. Hypotheekrente en trends
Wat de hypotheekrente gaat doen, blijft lastig voorspellen. Maar de afgelopen weken is een daling van de hypotheekrentes ingezet en verwacht wordt dat deze in 2024 verder stabiliseren (langlopende rentes) of zelfs dalen (kortlopende rentes). Sommige rentes staan alweer onder de 4%! Goed nieuws dus als je in 2024 een huis wilt kopen in Nobelhorst.

Wonen in een van de nieuwste buurtjes van Nobelhorst
Bekijk hier de huizen die op dit moment nog beschikbaar zijn. Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld, maar elke situatie is anders. Neem voor een goed beeld contact op met een ervaren hypotheekadviseur, zoals financieel buurtadviseur Patrick via patrick@nobelhorst.nl en vraag naar jouw mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl