Centraal met het bos vlakbij in Nobelhorst in Almere

Sneha en Tanmay komen oorspronkelijk uit India en wonen nu drie jaar in Almere. Vorig jaar verhuisden ze naar hun woning in Nobelhorst. Dit huis heeft alles wat ze zochten en ze hebben nog geen plannen om Nobelhorst te verlaten. Zij vertellen je graag over hun keuze voor Nobelhorst! Ook is hun huis onderdeel van de Valentijns binnenkijkroute op 18 februari.

‘Nobelhorst overtrof onze verwachtingen’
‘We hadden al een huis in Almere Centrum en waren op zoek naar een groter huis in Almere. Een van onze vrienden woonde in Nobelhorst (nu twee straten verderop) en vertelde ons dat er een huis vrij kwam. Toen we de omgeving en het huis zagen, overtrof het onze verwachtingen en waren we er meteen weg van’, lacht Sneha.

Alles wat we nodig hebben
“Dit huis heeft alles wat we nodig hebben. Doordat het nieuwbouw is hoeven we het niet te onderhouden en de oppervlakte van het huis past ook helemaal bij ons. In totaal hebben we vier grote slaapkamers. Een ruime slaapkamer op de zolder en drie grote slaapkamers op de eerste etage.

Goed contact
“Niet alleen het huis, maar ook de buurt sprak ons aan”, zegt Tanmay. “Onze tuin is gelegen aan een autoluw hofje. Samen met alle buren leggen we in de zomer regelmatig geld in om bijvoorbeeld een springkasteel te huren. Ook organiseert de buurt regelmatig activiteiten. We kunnen niet de hele tijd gaan, maar probeer regelmatig contact te maken. Ook is er een Whatsapp groep met bijvoorbeeld de buren. Als iemand iets nodig heeft, wordt het in de app geplaatst en is er altijd wel een buur die het kan lenen.”

Bos, winkels en openbaar vervoer dichtbij
Het is een combinatie van de buurt, het huis en de locatie waardoor Sneha en Tanmay verliefd werden op Nobelhorst. “Vooral de ligging nabij het bos sprak ons aan. Binnen enkele minuten staan we met onze hond in het bos om lekker rond te lopen en de natuur te ervaren. Ook Stadslandgoed de Kemphaan is maar tien minuten fietsen. Er is hier veel te doen voor kinderen’, zegt Tanmay.

De afstand tot Almere Centrum speelde ook een belangrijke rol. “We gaan eigenlijk elke dag naar het centrum. Vanaf Nobelhorst is het slechts 15 minuten met de auto, 20 minuten met de fiets en 20 minuten met de bus. Hier vind je veel (kleding)winkels en diverse toko’s waar je onder andere terecht kunt voor kruiden. We houden van koken en koken eigenlijk elke avond. En als we geen zin hebben om te koken, bestellen we Indiaas eten bij Taj Mahal in Almere Poort. Gelukkig bezorgen ze in Nobelhorst!’ zegt Sneha. ’s Middags zijn we vernederlandst en eten we een broodje’, grapt Tanmay.

‘En Nobelhorst heeft sinds kort een directe busverbinding naar station Almere Centrum. Vanaf hier kun je gemakkelijk de intercity naar Amsterdam Centraal nemen. Binnen 20 minuten ben je in hartje Amsterdam.’

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl