Zonovergoten Nobel Run zorgt voor verbinding in de wijk.

De zesde editie van de jaarlijkse Nobel Run was opnieuw een groot succes en dat kwam zeker niet alleen door het heerlijke weer. Het hardloopparcours, dat door de prachtige, groene bossen van Almere Hout liep, bood alle deelnemers de gelegenheid om te genieten van de prachtige omgeving. Zij liepen verdeeld over vier verschillende afstanden; de kidsrun van 1,6km, 5km, 10km en 15km.

Bijzondere deelnemers
In het startvak van de 5 kilometer stond een bijzondere deelnemer, namelijk de burgemeester van Almere, de heer drs. W.H.J.M. (Hein) Van der Loo. Vorig jaar heeft de burgemeester toegezegd aan deze editie deel te willen nemen, die belofte maakte hij waar. Dat maakte deelname aan de 5 kilometer voor iedereen ook extra speciaal.  Ook mascotte Nobie de Bever was weer aanwezig en danste met Dansstudio Yvette op het speciale Nobel Run lied vlak voor de start van de kidsrun. Na afloop was er voor iedereen de bekende houten medaille.

Iedereen in beweging
De Nobel Run is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig sportevenement voor iedereen! Doel is zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen om bij te dragen aan de vitaliteit van de stad. Daarom was er dit jaar ook een Sportplein, waar verschillende sportclubs en sportmerken zich konden presenteren. Hier kon je bijvoorbeeld een health check laten doen of meedoen aan een leuke workshop of clinic.

Verbinding op alle vlakken
Na afloop van de run was het volop feest. Dankzij waanzinnige foodtrucks, een bar met speciaalbieren en wijnen en de markt waar verschillende (lokale) ondernemers een scala aan producten aanboden. Voor de kids waren er volop activiteiten in de Nobie Kids Club. De Almeerse zanger Danny Lit en speaker Jeroen Bosscha maakten het feest tenslotte helemaal compleet.

Lang leve alle vrijwilligers
Dankzij de steun van maar liefst 100 toegewijde vrijwilligers verliep de Nobel Run vlekkeloos. Hun enthousiasme en inzet zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en alle deelnemers een geweldige ervaring hadden. Bedankt vrijwilligers jullie zijn echt onmisbaar en worden enorm gewaardeerd!

Aandacht voor het milieu
Duurzaamheid staat altijd centraal bij de Nobel Run. Het evenement wordt georganiseerd met aandacht voor het milieu.  Zo werd er gebruikgemaakt van recyclebare materialen en zorgde duurzaamheidspartner Milieu Service Nederland voor afvalsortering op het evenemententerrein.

Zondag 18 mei 2025 | Save the date!
De organisatoren kijken met trots terug op deze  zonovergoten editie van de Nobel Run. Volgend jaar vindt de Nobel Run plaats op zondag 18 mei 2025. Noteer deze datum alvast met ‘groene pen’ in je agenda. De organisatie belooft er opnieuw een waanzinnig, sportief evenement van te maken voor iedereen.

 

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl