Nieuwbouw biedt kansen

Vanaf 1 januari 2024 veranderen de leennormen voor een hypotheek. Investeer je volgend jaar in een energiezuinig A+++ – of hoger huis? Dan heb je flink wat meer mogelijkheden qua leencapaciteit. Je kunt dan met hetzelfde inkomen meer lenen in vergelijking met een woning met een lager energielabel, omdat de maximale leencapaciteit mede aan het energielabel wordt gekoppeld. Naast het gunstige energielabel kan je in sommige gevallen op inkomen ook meer lenen. Een huis in Nobelhorst komt dan mogelijk een stuk dichterbij! Financieel buurtadviseur Patrick vertelt je er meer over.

Hogere lening voor energiezuinig huis
Ben je alleenstaand en kies je voor een energiezuinig nieuwbouwhuis? Dan kun je maar liefst € 30.000,- extra lenen. Ook zijn de normen voor alleenstaanden versoepeld en gezien de lagere kosten van een eenpersoonshuishouden, kan je op inkomen tot € 16.000 meer aan hypotheek krijgen.

Ben je nog bezig met het aflossen van je studieschuld? In 2024 zijn ook de toets-criteria voor het meewegen van de studieschuld gelukkig aangepast. ‘Er wordt vanaf dan meer gekeken naar je werkelijke last in plaats van de originele schuld. Elke situatie is hierin qua uitkomst anders, omdat er we te maken hebben met een oud- en nieuw stelstel. Maar in grote lijnen komt het er wel op neer dat het minder zwaar wordt meegenomen en je leenmogelijkheden worden vergroot.’

 

Heb je behoefte aan meer informatie? Patrick, de financieel buurtadviseur van Nobelhorst, en zijn team staan paraat om je te assisteren bij de financiering en het op maat maken van je hypotheek! Mail naar patrick@nobelhorst.nl of bel naar 06 27 28 74 25.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl