Een groen Nobelhorst vraagt om groene tuinen

Tuinontwerpster Sacha de Ruiter is hartstikke enthousiast over wonen én werken in Nobelhorst. Dankzij haar groene tips en een handig stappenplan, ontwerp je als (nieuwe) Nobelhorst-bewoner in no-time een ideale, groene tuin. Dat dat belangrijk is voor de toekomst, lees je in haar persoonlijke verhaal.

Heb je besloten een huis in Nobelhorst te kopen, dan moeten er volop beslissingen genomen worden. Het vormgeven en inrichten van je tuin heeft meestal geen topprioriteit. Jammer want het is wel de plek waar je dagelijks op uit kijkt. Reden te meer om nog voor de oplevering van je huis al na te denken over de inrichting van je tuin. Vraag je hypotheekverstrekker dan gelijk of je tuinontwerp en -aanleg ook uit je hypotheek gefinancierd kan worden.

Groene gezondheid
De nieuwe buurtjes in Nobelhorst zijn omgeven door bos, water en veel groen in de straten. Daar horen natuurlijk groene tuinen bij. Want hoe klein of groot je tuin ook is, er is altijd ruimte voor groen. Niet alleen is een groene omgeving veel leuker om naar te kijken, het is bewezen dat een groene omgeving een positieve invloed heeft op je gezondheid.

Water en warmte
Zomers worden warmer en regenbuien intenser. Daar moet je rekening mee houden als je een tuin gaat ontwerpen. Groen zorgt voor verkoeling en dat water in de grond weg kan zakken. Zet daarom in elke tuin, hoe klein ook, een grote struik of een kleine boom. Natuurlijke schaduw geeft sowieso de meeste verkoeling, daar kan geen parasol tegenop.

De regenton is terug
Zorg ervoor dat water wordt opgevangen in een regenton, die zijn er ook in moderne varianten en ideaal in droge periodes. Door in je tuin een grasveldje aan te leggen en je planten niet in bakken maar direct in de volle grond te planten, geef je regenwater de kans langzaam in de grond te zakken.

Bijtjes, vlinders en vogels
Een groene tuin is interessant voor dieren. Bijen en vlinders worden heel blij van inheemse planten met veel bloemen. De vogels gaan op zoek naar schuilplaatsen in je groene haag en snoepen van besjes en insecten. En wie weet maken ze wel een nestje. Wil je echt zorgen voor de bijen en vlinders, zet dan bloeiende planten in de tuin met volop voedingswaarden.

Egelpoort
In Nobelhorst zijn veel egeltjes. Egels hebben zo hun vaste routes. Ze gaan van tuin naar tuin en zoeken naar iets te eten, slakken bijvoorbeeld. Ze zijn dus ook heel nuttig maar hebben wel onze hulp nodig. Plant daarom samen met je buren als erfafscheiding een groene haag, daar kan de egel onderdoor scharrelen naar de volgende tuin.

Zoek je hulp of inspiratie?
Een tuin ontwerpen is niet eenvoudig. Je moet met veel aspecten rekening houden. Zoek je hulp of inspiratie? Sacha helpt je graag op weg. Jouw tuinontwerp (tegen een speciaal Nobelhorst- tarief) helemaal door Sacha laten maken kan natuurlijk ook.

www.ruiterlijkgroen.nl
sacha@ruiterlijkgroen.nl
06-14996761

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl