Een nieuw jaar, nieuwe kansen… let’s kick it!

Het Nederlandse Top 5 lijstje met goede voornemens zal je niet verbazen; afvallen, meer bewegen, stoppen met drinken of roken en minder stressen. Op 31 december zijn we super gemotiveerd maar slechts een klein percentage houdt het vol. Oorzaak? De voornemens zijn te algemeen, te groot of teveel in één keer. Tip van Mascha: maak je voornemens specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Bespreek het met je vrienden, doe het voor jezelf en geloof erin, dat is het begin!

Mascha’s visie op voornemens
‘Uiteraard ben ik voor goede voornemens, alleen niet per definitie op 1 januari. Het kan ook op 20 februari, morgen of het belangrijkste wanneer je er klaar voor bent en aan elke vezel in je lijf voelt dat je het wil.’ Als je echt wilt stoppen met roken en het vandaag niet lukt, dan lukt het morgen en anders overmorgen.
Of het nu gaat om je werk, privéleven of uiterlijk, we hebben allemaal doelen nodig op korte termijn en op lange termijn. Niet alleen topsporters, nee, ook hardwerkende vaders en moeders in Nobelhorst. Het geeft zin, kwaliteit en energie aan je leven.

Af en toe een beloning
‘Om het vol te houden moeten we onszelf ook af en toe belonen,’ vervolgt Mascha haar verhaal. Bij afvallen kan dat zijn een nieuwe set kleding kopen. Je voelt je dan lekkerder, het geeft je energie en je krijgt meer zelfvertrouwen. Maar het kan ook dat ene taartje op die verjaardag zijn en daar extra van genieten. Want altijd te weinig eten is ook niet goed. Je lichaam en organen wennen eraan. Dus niks mis mee om af en toe wat meer te eten. En… niks is ongezond, het is alleen niet verstandig.

Doelen stellen
Door doelen te stellen is de kans van slagen veel groter. Korte termijn, lange termijn, maar vooral: waarom je dat doel stelt. Waarom wil je die 5, 10, 20 of zelfs 50 kilo afvallen? Omdat je denkt dat afvallen gezonder voor je is? Of omdat je denkt dat je omgeving dan anders naar je kijkt? Of omdat je achter je kinderen aan wilt rennen zonder te hijgen? Waarom je een doel stelt is eigenlijk het allerbelangrijkste, net als erin geloven.

De mogelijkheden in Nobelhorst zijn eindeloos
Nobelhorst biedt een scala aan mogelijkheden om te sporten. Met al het bos en water om je heen krijg je de ruimte om lekker te wandelen, rennen, mountainbiken, racefietsen maar ook om te suppen en hopelijk elke winter te schaatsen.

Denk ook aan de Nobelrunners, Wandelgroep Nobelhorst, Fit-ID, Bootcamp Nation, personal trainer Jo-Ann Veldhuis, Jasper van Rooijen van Impact Lifestylecoaching en Jordy Oud van Leefstijlpraktijk Nobelhorst, Nobelhorst Cycling Community, Klimbos Fun Forest, Roeivereniging Pampus, Outdoorpark Sec, Volleybalvereniging de Houthakkers, dansgroep Amy, buurtsportcoach Ricardo van Talent in Opleiding en nog vele anderen.

Let’s kick it! Laat Mascha tot slot enthousiast weten en ga met deze tips aan de slag met jouw voornemens voor 2022. Hulp nodig of liever samen starten? Je vindt Mascha regelmatig bij de infoschuur of neem een kijkje op haar website.

www.vanbuitensport.nl

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl