Herten en af en toe een vos in je achtertuin

Vanuit haar lievelingsplek bij het raam houdt hondje Pip de tuin nauwlettend in de gaten. ‘Vogels vliegen af en aan en als het gaat schemeren zien we herten die dol zijn op de jonge boomtwijgen. Ze rijden hier op paarden langs en heel af en toe zien we een vos.’ We mogen binnenkijken in het heerlijke twee-onder-een kaphuis van Annalies en haar gezin. Kijk je mee?

Drie en een half jaar geleden verruilden ze hun huis in Tussen de Vaarten voor deze prachtige plek aan het bos. ‘Dankzij de adviezen van financieel buurtadviseur Patrick en buurtmakelaars Madeleen en Elske durfden we de stap naar ons eerste nieuwbouwhuis te zetten en dat was best spannend,’ vertelt Annalies.

Een grotere tuin dankzij verplaatsing van de schuur

Ook in het traject daarna konden Annalies en Jeroen rekenen op goede begeleiding. ‘Zo verplaatsten we boven een muurtje voor een grotere slaapkamer voor onze zoon en kreeg de schuur een plek naast het huis in plaats van in de tuin. Op zolder werd gelijk met de bouw een extra kamer gemaakt en ook de ligging en het aanzicht van de zonnepanelen kon snel en efficiënt geregeld worden.’

Haar man Jeroen werkt thuis en komt even naar beneden. Op verzoek deelt hij de afmetingen van het huis met ons, die hij nog uit zijn hoofd kent vanuit de bouw. Zo is de benedenverdieping 5,7 meter breed en 9,4 meter diep. Ook zonder uitbouw is dit een heerlijk, lichte ruimte. De tuin is maar liefst 11 meter breed en 7 meter diep en loopt door aan de zijkant van het huis waar ook de eigen parkeerplaats is.

Buurtschap activiteiten en allerlei voorzieningen

‘Het eerste wat ons opviel is dat iedereen elkaar hier gedag zegt’, vervolgt Annalies haar verhaal. ‘Dat is echt Nobelhorst.’ Zo zijn we ook lid van Buurtschap Zuid waar we in de zomer een gezellig buurtfeest mee hadden. En met wat buurvrouwen sport ik bij Fit-ID hier vlakbij. Ook voor de kinderen wordt er veel georganiseerd op sportgebied.

Dochter Lieke en zoon Lars gaan op de fiets naar de middelbare school. Voor hun is er dankzij de buurtschappen ook van alles te beleven in Nobelhorst. Zo maakten ze eerder lampionnen voor Sint Maarten, was er een tieneravond en zijn er plannen voor een escaperoom. In het weekend kan er bij de frietschuur patat gehaald worden en staat er soms in de buurt een foodtruck met lekkers. Ook zorgt een bakker voor vers brood aan de deur en rijdt er op zaterdag een kaaswinkel door de buurt.

Ook op zoek naar een huis aan het bos in Nobelhorst? Bekijk het beschikbare aanbod op onze website, of neem contact op met buurtmakelaars Madeleen en Elske: buurtmakelaar@nobelhorst.nl / (06) 51 82 10 38.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl