Wist je dat Sander Post team Nobelhorst gaat verlaten?

Hoe kijk je terug op ruim 8 jaar Nobelhorst?
Toen ik eind 2013 hoorde dat ik projectleider voor Nobelhorst kon worden, was ik daar heel blij mee. De visie op de ontwikkeling van Nobelhorst sprak mij enorm aan. Dit was echt anders dan we gewend zijn in Almere (en ook daarbuiten) en ik denk dat het goed is gelukt!

Waar ben je het meest trots op?
De eerste jaren was het echt lastig om de wijk van de grond te krijgen. We zaten midden in de woningbouwcrisis. Toch zijn we erin geslaagd om een aantrekkelijke wijk te maken met verschillende woonbuurtjes met een eigen karakter door de thematiek die is toegepast. De verschillende architectuur, de verscheidenheid van buurtjes en de buurtkavels vind ik het leukst als ik door Nobelhorst loop.

Wat is je leukste herinnering uit je Nobelhorst-tijd?
Een verhaal dat ik graag vertel, is hoe De Brink rondom de infoschuur is ontstaan. De bomen die er nu staan, moesten elders plaats maken. Onze ontwerpers Christiaan Pfeiffer en Annette Hospes, hebben toen, volgens mij op een vrijdagavond een plan geschetst, zodat de bomen snel in Nobelhorst geplaatst konden worden. Ik vind het tekenend voor Nobelhorst en Almere dat dit gelukt is. Ook denk ik vaak terug aan de participatieavonden met bewoners. Ondanks dat het er soms best stevig aan toe kon gaan, kwamen mensen daarna naar ons toe om ons te bedanken dat ze hun punt even konden maken. En dat we het niet persoonlijk moesten nemen. Vind ik mooi.

Wat is jouw favoriete plek in Nobelhorst?
De buurtkavel met de buurtschuur vind ik erg leuk, dit was echt de eerste eyecatcher in de wijk. Maar ook buurtkavel Zuid, met de door de bewoners zelf ontwikkelde buurtschuur, echt super! De scholen, met als eyecatcher de ecologische school, de Verwondering. Maar ik doe nu andere plekken te kort.

Heb je nog een wens voor alle bewoners van Nobelhorst?
Ik wens alle (toekomstige) bewoners heel veel woonplezier toe in deze mooie wijk. De wijk zal de komende jaren nog flink groeien en wordt ook steeds mooier. Verder wens ik de bewoners toe dat met de groei van de wijk ook het voorzieningenniveau meegroeit. We proberen dit te bereiken via ontwikkelingen rond het Dorpsplein in Het Marktdorp en de reservering van een detailhandels-/voorzieningenkavel op Twentsekant aan de Fermistraat. Maar het ontwikkelen van commerciƫle ruimten is een heel lastige opgave. Mijn wens is dat Nobelhorst in de toekomst naast een fijne woonwijk ook levendig blijft.

Bedankt Sander voor je energie en Nobelhorst-inzet en heel veel succes met je nieuwe baan in de Haarlemmermeer!

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl