Kies je voor Aan het Bos dan kies je voor leven met de natuur

Naast een netwerk van wandel- en fietsroutes zijn er verspreid door de buurt speelplekken van natuurlijke materialen die uitnodigen om heerlijk te ravotten. De auto is hier te gast wat zorgt voor een veilige speelomgeving en de beplanting bevordert de biodiversiteit.

Wonen met de seizoenen
Door toepassing van verschillende bomen en planten is het straatbeeld iedere keer weer anders en is er voor vogels en kleine zoogdieren het hele jaar voedsel te vinden. Ook met extreem natte en droge periodes is rekening gehouden. Het vele groen en de grasstenen verlagen de temperatuur in de zomer en voorkomen wateroverlast in de herfst. Stapstammen, greppeltjes en oversteekplaatsen zorgen bovendien voor natuurlijke speelplekken.

Samen wilgen knotten aan de Bosbeek
Ook volwassen worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met de natuur. Tijdens een jaarlijks te organiseren wilgenfestival worden wilgen langs de Bosbeek gezamenlijk geknot en verzameld op de buurtkavel om er vervolgens hutten van te bouwen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan het dorpse karakter van de buurt.

Enthousiast over wonen Aan het Bos?
Laat het gastvrouw Jolly weten via jolly@nobelhorst.nl of kom gezellig langs in de informatieschuur waar Jolly je alles vertelt over de mogelijkheden van dit unieke groene buurtje.

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl