Welkom bij de supermarkt van de toekomst

Donkere wolken pakten zich samen tijdens de pre-opening van Lidl Zero in Almere. De toekomst ziet er gelukkig een stuk zonniger uit want milieubewust je boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk.

Vandaag opent de eerste 100% CO2- en energieneutrale supermarkt van Nederland. Gelegen aan de Daniël Goedkoopstraat 1 direct aan de A-6 en dankzij een nieuwe afslag wel heel makkelijk bereikbaar voor alle Nobelhorst-bewoners.

Van poloshirt naar isolatiemateriaal
In deze nieuwste Lidl-vestiging is werkelijk aan alles gedacht. Van duurzame circulaire materialen en demontabele installaties tot maar liefst 1566 zonnepanelen waarmee alle energie voor het filiaal wordt opgewekt. Zelfs de oude Lidl-poloshirts en spijkerbroeken van de filiaalmedewerkers zijn gebruikt als isolatiemateriaal in de gevel en binnenwanden.

In actie voor de bij en een park vol olifantsgras
De overgebleven CO2-voetafdruk wordt ook gecompenseerd want rondom Lidl Zero ligt een park beplant met olifantsgras dat wel vier keer meer CO2 opneemt dan bomen. Rondom de supermarkt wordt in totaal ruim 14.000 m2 groen aangeplant en mag een bijenhotel natuurlijk ook niet ontbreken. Een unieke supermarkt dus die bovendien mooi aansluit op de groene plannen voor het Marktdorp.

Kans op een minuut gratis winkelen of een elektrische fiets
In al die vooruitstrevende plannen is er vanzelfsprekend ook gedacht aan voordeel voor de klanten. Zo parkeer je je auto gratis, zijn er snellaadpalen met gratis groene stroom voor je elektrische auto of fiets en profiteert iedereen van het alom geprezen versassortiment in groenten en fruit, de warme bakker en heel veel non-food producten. Doe je tussen 7 juli en 8 augustus voor tenminste € 50,- aan boodschappen dan maak je met je kassabon ook nog eens kans op 1 minuut gratis winkelen of een van de 5 elektrische fietsen. Een warmer welkom voor de bewoners van Almere kunnen wij ons niet bedenken.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl