Denk je mee? De markering van de Dorpsroute

De Dorpsroute is de route in Nobelhorst die de buurtjes met elkaar verbindt. Hier maak je op een zomeravond een fijne wandeling of kun je op een druilerige herfstdag toch even lekker gaan joggen. Kinderen fietsen via de Dorpsroute veilig naar de speeltuin en naar school. Je herkent de Dorpsroute aan zandkleurig asfalt.

Dorpsroute voor iedereen veilig en toegankelijk
Om de Dorpsroute toegankelijk en veilig te houden voor iedereen zijn hoge snelheden ongewenst. Daarom wil de Gemeente Almere markering in de vorm van symbolen op de Dorpsroute plaatsen. Zo kunnen alle gebruikers zoals fietsers, wandelaars, joggers en skaters, zien welk gedrag er van hen wordt verwacht. Bij het ‘Rondje Weerwater’ in het centrum van Almere kun je al wat blauwe asfalt markeringen vinden. Er staat hier niet alleen duidelijk weergegeven hoe je het pad moet gebruiken, de markeringen passen echt bij dit specifieke rondje!

Markeringen die ergens voor staan
Die herkenbaarheid wordt natuurlijk doorgevoerd op de hele Dorpsroute. Gemeente Almere heeft al 3 thema’s bedacht hoe de markeringen eruit moeten zien: Nobel, vogels en bladeren. Het Nobel symbool is al terug te vinden op de hekwerken van bruggen en verwijst naar Alfred Nobel, de uitvinder van de Nobelprijs. Het symbool van vogels verwijst natuurlijk naar de omgeving van Nobelhorst, waar je talloze vogels kunt spotten. De bladeren verwijzen naar de nabijheid van het vele groen en bomen in de buurtjes. Maar dat is nog niet alles, jij kunt meedenken!

Deel jouw originele idee
Om de gehele Dorpsroute te voorzien van passende markeringen hebben we jouw hulp nodig! Je kunt via dit digitale formulier aangeven naar welke bovengenoemde symbolen jouw voorkeur uitgaat. Daarnaast daagt Gemeente Almere je uit om zelf een geschikt thema te bedenken voor de markering van de Dorpsroute. Deel jouw symbool of upload een foto van je schets-idee voor 2 februari 2024! Originele ideeën of thema’s die meerdere keren voorkomen worden uitgewerkt. Daarna zal de gemeente delen welke van de 3 symbolen het meest populair is én welke symbolen jullie hebben bedacht!

Op dit kaartje zie je in het rood hoe de Dorpsroute door Nobelhorst loopt. De stippellijn geeft het stuk van het pad aan dat nog ontworpen moet worden.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl