Hoogste punt van nieuwe Montessori campus Almere bereikt

In Nobelhorst wordt de Montessori Campus Almere gebouwd voor kinderen van 0-18 jaar. Om deze bijzondere plek te creëren, werken de Almeerse Scholen Groep (ASG), GO! Kinderopvang, de Nieuwe Bibliotheek en de Gemeente Almere samen. In één gebied komt een kinderopvang- en onderwijsvoorziening, een bibliotheek, een sporthal en een skills garden. Deze voorzieningen vormen gezamenlijk de Montessori Campus Almere.

De bouw van de Montessori Campus Almere gaat de goede kant op, onlangs werd het hoogste punt van het gebouw bereikt. Wethouder Alexander Sprong (vastgoed gemeente Almere) deelt de kracht van deze samenwerking : “Dit toekomstige, duurzame gebouw is meer dan een stapel stenen. Het zorgt voor ontmoeting en maatschappelijke verbinding tussen mensen, een samenwerking die het welzijn van onze gemeenschap, en bovenal onze kinderen, verbetert.”

Daarnaast benadrukt de wethouder de bijzondere eigenschappen van het gebouw dat een hoge duurzaamheidsscore haalt, zonder gas is en samen met de gymzaal meer dan 500 zonnepanelen kent. “We bouwen hier aan de toekomst van onze Almeerse jeugd en aan de eerste grote energie neutrale stad van Nederland. Daar feliciteer ik jullie mee en ben ik trots op!”

De verwachting is dat het nieuwe schoolgebouw in 2024 zal worden geopend.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl