Inloopbijeenkomst Boskamers Nobelhorst groot succes

Staatsbosbeheer en gemeente Almere hebben het plan om van Almeerderhout hét stadsbos van de toekomst te maken. Bewoners mogen meedenken over de invulling van een stukje Almeerderhout; ook wel Boskamers genoemd. Elke wijk grenzend aan het Almeerderhout krijgt een boskamer op de rand van het stadsbos. Het ontwerp met de definitieve locaties en invulling van de boskamers is inmiddels af en dat werd gisteren gevierd.

Succesvolle inloopbijeenkomst
Ruim 75 bewoners van Nobelhorst gingen na koffie en taart bij BOON Specialty Coffee met de wandelkaart op zoek naar de nog te realiseren boskamers in het bos. Per locatie kregen bewoners een toelichting op hoe de plek straks ingericht gaat worden. Onderhoud van de boskamers, (loslopende) honden, toegankelijke toegangspaden en de bosontwikkeling waren belangrijke onderwerpen van gesprek.

Nieuwe ideeën
Ook ontstonden er nieuwe ideeën over hoe de boskamers straks door bewoners gebruikt kunnen worden. Het klaslokaal leent zich bijvoorbeeld ook goed als ontmoetingsplek voor de boekenclub. Of als locatie voor de muziekwandelingen. Bewoners die een activiteit willen organiseren of die een rol voor zichzelf zien in het onderhoud van een van de boskamers, kunnen zich aanmelden via het bosloket: https://stadsbosalmeerderhout.nl/bosloket/

Beleef de QR-wandeling
De wandeling langs de boskamers is nog steeds te lopen. Door de QR-codes op de paaltjes langs het pad te scannen kunnen bewoners zelf de inrichtingsplannen bekijken. Hieronder de plattegrond met de QR-route voor iedereen die de wandeling nog wil lopen.

 

Met dank aan Photography Jesss voor het gebruik van bovenstaande foto.

 

 

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl