‘De leukste manier om je buren te leren kennen’

Lopen in je eigen tempo
Het gaat er gemoedelijk aan toe horen we al. Want iedereen kan lopen in zijn eigen tempo. ‘Binnen de Nobel Runners is er weliswaar een klein groepje dat traint voor de marathon maar zijn er ook dames die net met elkaar zijn gestart’, laat Bart weten. Zo keren de snelle lopers halverwege de training vaak om, om zich weer bij de anderen te voegen en komt iedereen op die manier toch weer gelijk aan’ aldus Bart. ‘Na afloop wordt er nog even na gekletst en dan lekker naar huis.’

Plezier staat voorop
Want zo professioneel gaat het er nou ook weer niet aan toe bij de Nobel Runners. ‘Voor mij geen eiwitshakes maar gewoon drie glazen water’, laat Bart lachend weten. Het plezier in het lopen met elkaar staat duidelijk voorop en dat past helemaal bij het dorpse karakter van Nobelhorst.

Groene route
Met elkaar bespreken ze vooraf welk rondje gelopen wordt en dat is meestal zo’n 5-10 km en het liefst door het bos of een andere groene route. Zo zou Bart graag in de toekomst zien dat de dorpsroute wordt uitgebreid en om de 500 meter voorzien van een cijfer op het asfalt. Of dat de start en finish van Nobel Run voor altijd vereeuwigt wordt. ‘Dat zou echt top zijn én een’ echte stimulans voor iedereen die in zijn vrije tijd gaat hardlopen.

Lopen alsof het een wedstrijd is
Op onze vraag wat een van de eerste fouten is die startende hardlopers maken, vertelt Bart dat hijzelf in het begin de lat ook veel te hoog legde. ‘Veel mensen lopen alsof het een wedstrijd is, terwijl je het grootste gedeelte van je trainingen beter in een rustig tempo kunt lopen.’ ‘Ook een paar goede hardloopschoenen zijn een absolute must om het plezier in je sport te behouden.’

Door weer en wind
Het kan juist heerlijk zijn, hardlopen in weer en wind. Al snapt Bart ook dat als het regent je minder staat te trappelen om naar buiten te gaan. ‘Maar gek genoeg is het helemaal niet erg als je tijdens het lopen een buitje krijgt en geeft dat na afloop juist extra voldoening’ laat hij tot slot weten. ‘Met goede kleding en een warme douche is dat echt zo weer vergeten.’ En dat geloven we graag.

Ook enthousiast?
Wil jij je Nobelhorst buren ook op een sportieve manier leren kennen? Stuur Nobel Runners dan een berichtje via Facebook en meld je aan.

Heb je vragen over het nieuwste woonaanbod in Nobelhorst? Vraag het gastvrouw Jolly via jolly@nobelhorst.nl

 

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl