TV makelaar Alex kiest voor Nobelhorst!

Ik aas al jaren op deze kavel

“Deze kavel heeft alles wat we zoeken. We wonen nu aan het water en als je dat eenmaal gewend bent, wil je nooit meer anders. Onze kavel ligt in de volle breedte van 40 meter aan het water. Fantastisch! Die breedte hebben we ook nodig, omdat we een kangoeroewoning gaan bouwen, zodat mijn schoonmoeder bij ons kan komen wonen als zij niet meer zelfstandig kan wonen. Mijn moeder is vorig jaar in een verzorgingshuis overleden. We hebben gezien hoe dat ging, dat beviel ons niet. We zijn in staat om dit te doen, dus doen we het!”

Een villawijk haalt het niet bij Nobelhorst

Er zijn genoeg villawijken in Almere met grote kavels aan het water. Toch kiezen Alex en zijn vrouw Saskia zonder enige twijfel voor Nobelhorst. “Voor ons heeft een villawijk het niet. Daar leeft iedereen meer op zichzelf. Wij houden van gezelligheid en onze zoon Kyam moet gewoon lekker buiten kunnen spelen met vrienden. In Nobelhorst heerst een sfeertje van ‘ons kent ons’. Mensen zoeken elkaar op, hebben wat voor elkaar over en brengen samen een nieuw dorp tot leven. Nu ik hier zit, krijg ik zelfs berichtjes van mensen die ik niet ken ‘Hé Alex, wat leuk dat je hier je huis gaat bouwen’. Ja, we voelen ons nu al thuis. Het scheelt dat we ook al aardig wat mensen kennen én dat vrienden van ons in Nobelhorst wonen.”

Lekker dicht bij de uitvalswegen en de stad

“Wat ik ook fijn vind aan Nobelhorst is dat de wijk gunstig ligt ten opzichte van uitvalswegen, de stad én bovenal de natuur. Daarbij wordt de wijk aangelegd met kronkelwegen en mooie pleintjes en kun je ravotten in het bos, varen, zwemmen, een balletje trappen. Allemaal om de hoek van je huis.”

Mijn vrouw bepaalt

Alex heeft de inspiratiegidsen met woningontwerpen al klaarliggen. Maar hoe het huis eruit komt te zien, laat hij volledig aan zijn vrouw. “Ze heeft een fantastische smaak en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ons huis zal een klassiek landelijke stijl krijgen met luiken, kapellen en mooie detaillering. Langs het water komen mooie leilindes en aan de vlonder ligt een bootje. Dat past echt helemaal bij zo’n omgeving.”

Een theetuin

“Omdat we zo’n brede tuin aan het water hebben, lijkt het ons leuk om heel kleinschalig een theetuin te maken. Mensen die voorbijvaren of langslopen kunnen een ‘bakkie’ komen doen en misschien een lekker taartje eten in de prachtige setting van waar wij wonen. Hiermee willen we wat teruggeven aan het dorp. Het gaat ons niet om de winst; dus is pure hobby van mijn vrouw.”

Wat een aanwinst

Na het maken van wat foto’s loop ik weer naar mijn auto. Ik zie al helemaal voor me hoe het gaat worden. Prachtig, denk ik! Leuk dat Nobelhorst, mijn dorp – ondanks dat ik er niet woon – weer verrijkt wordt met zo’n mooi huis en leuk gezin.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl