Sportieve burgemeester van de partij tijdens Nobel Run 2024

Vorig jaar gaf burgemeester van Almere, Hein van der Loo, het Nobel Run startschot voor de 10 kilometer en beloofde hij dit jaar opnieuw van de partij te zijn, maar dan als deelnemer van de 5 kilometer. Belofte maakt schuld! Daarom verraste mede-organisator Frank Schouten de burgemeester onlangs met het allereerste startnummer voor de 5 kilometer van hét hardloopfeest van Nobelhorst in Almere. De Nobel Run wordt georganiseerd om verbinding te creëren, duurzaamheid in de omgeving te stimuleren en natuurlijk een unieke ervaring te bieden aan deelnemers én supporters! 

Mensen in beweging brengen
‘Sport is zeer belangrijk voor de vitaliteit van de stad Almere,’ aldus burgemeester Van der Loo. ‘Het brengt mensen in de stad letterlijk in beweging.’ Almere heeft met Hein van der Loo dan ook een heel sportieve burgemeester. Verschillende sporten heeft hij beoefend maar naar eigen zeggen is hij eigenlijk niet zo’n hardloper. Des te leuker vindt hij het om deze uitdaging aan te gaan.

Een goede voorbereiding
Om zich goed voor te bereiden neemt de burgemeester nu deel aan de Fitste Club van Almere City, met een team vanuit de gemeente. Hier wordt hard getraind om in topconditie te komen voor de Nobel Run. Zijn mentale voorbereiding is minstens zo belangrijk. Burgemeester Van der Loo kijkt met veel enthousiasme uit naar de komende editie van de Nobel Run en is vastbesloten om zijn uiterste best te doen tijdens de race.

Hardloper, vrijwilliger of supporter?
Net zo sportief als onze burgemeester? Wacht dan niet met inschrijven want inmiddels is 80% van alle startbewijzen verkocht. Ben je geen hardloper maar wil je wel iets bijdragen aan deze sportiefste dag van het jaar? Geef je dan op als Nobel Run vrijwilliger. Supporten kan natuurlijk ook want dankzij verschillende foodtrucks en tal van leuke (kinder-)activiteiten is het voor iedereen op zondag 19 mei a.s. weer volop genieten in Nobelhorst.

Voor meer informatie over de Nobel Run op zondag 19 mei a.s., kijk je op www.nobelrun.nl

Met dank aan Yvonne Burgwal voor de leuke foto.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl