De voorbereidingen voor de verkoop van appartementengebouwen De Bosheer en De Marktdame zijn in volle gang. Twee gebouwen die samen het nieuwe gezicht van Nobelhorst gaan vormen.
De start verkoop staat gepland voor het derde kwartaal van 2025. In de aanloop hiernaartoe neemt Floris Gunters, ontwikkelaar bij Heutink Groep, je mee in de visie van deze ontwikkeling en legt haarfijn uit wat deze appartementen zo bijzonder maakt.
Woonomgeving met karakter
Het idee voor de appartementen van Groen Nobelhorst is ontstaan vanuit een vraag van Gemeente Almere. Heutink Groep heeft, in samenwerking met MIX architectuur, een ontwerp gemaakt dat niet alleen een eyecatcher is, maar ook aansluit bij de waarden van Nobelhorst. Dit resulteerde in De Bosheer en De Marktdame.
De Bosheer en De Marktdame
“De Bosheer is een warm en uitnodigend gebouw dat zich krachtig manifesteert en aansluit op de omliggende bebouwing. Terwijl De Marktdame statig en opvallend op de kop van de markt staat die met zijn symmetrische opzet en robuuste uitstraling een stedenbouwkundige brug slaat tussen de aangrenzende rijwoningen en het groene plein”, aldus Floris Gunters.
Daarnaast is er in Nobelhorst weinig aanbod van appartementen. Met De Bosheer en De Marktdame wordt er woonruimte gecreëerd voor mensen die op zoek zijn naar een appartement met een fijne buitenruimte, waardoor zij in de wijk kunnen blijven wonen en er tegelijkertijd nieuwe woonmogelijkheden ontstaan.
Duurzaam, comfortabel en verbonden
De combinatie van een fantastische plek en veel aandacht voor duurzaam bouwen maakt dit project bijzonder. “Bij De Bosheer werken we met houten gevelbekleding en biobased isolatie, terwijl De Marktdame wordt gebouwd met CO2-negatief metselwerk. Dat betekent dat we niet alleen minder uitstoten, maar zelfs C02 opslaan”, vertelt Floris Gunters.
“We wilden een woonomgeving realiseren waar mensen zich direct thuis voelen. Onze ambitie is niet alleen de bewoners, maar ook toevallige passanten te laten denken: hier zou ik willen wonen. Daarbij is er rekening gehouden met zowel de behoeften van de toekomstige bewoners als die van de wijk.”
Ruimte, wooncomfort en duurzaamheid stonden daarbij al gauw vooraan. Daarom hebben alle appartementen royale balkons met uitzicht op groen of water, een zeer laag energieverbruik, minimaal twee tot drie slaapkamers en een ruime entree. “Ook veelzijdigheid van de woningen was een belangrijk aandachtspunt. We merken dat zowel ouderen als gezinnen op zoek zijn naar een woning die aansluit bij hun levensfase. Daarom zijn deze appartementen ruim opgezet, drempelloos en daardoor ook beter toegankelijk voor alle doelgroepen.”
Natuur en architectuur
Zelfs de dieren vinden in beide gebouwen hun weg. Dit resulteert in nestgelegenheden voor gierzwaluwen/vleermuizen/huismussen, gevelbegroeiing en inheemse beplanting. “Met dit project laten we zien dat natuur en architectuur goed samen gaan.”
Sociale interactie
De openbare ruimte wordt bovendien enorm groen ingericht met veel bomen en planten. Daarnaast worden auto’s zoveel mogelijk in parkeerkoffers uit het zicht geparkeerd. Nobelhorst is natuurlijk een dorp in een stad. Een plek waar mensen elkaar kennen en ontmoeten op collectieve velden. In beide gebouwen worden er collectieve plekken gecreëerd, zowel binnen als buiten, met als doel saamhorigheid en sociale interactie te stimuleren.
Floris Gunters is trots op hoe de oorspronkelijke visie is behouden en zelfs versterkt. “Wat we beloven, maken we ook waar – en dat zie je wel terug in de duurzaamheid en uitstraling van beide gebouwen. We hebben hierdoor een goede balans gevonden om lange termijn waarde te creëren, ook voor de volgende generaties.”
Op de hoogte blijven?
Neem regelmatig een kijkje op de website van Groen Nobelhorst of schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.
Heb je vragen? Neem contact op met Jolly, bel 06-52 78 62 04 of mail naar jolly@nobelhorst.nl
Het (eventuele) aanbod van huurhuizen loopt via Ymere. Voor de mogelijkheden, procedure en vragen verwijzen wij je naar Ymere.
Ondernemen is op verschillende plekken mogelijk. Op de ondernemerskavels aan de lanen maar ook op het kleine bedrijventerrein Het Ambacht in de wijk. Werken aan huis of dichtbij huis, het is allemaal mogelijk. Nobelhorst geeft je ideeën de ruimte om te groeien!
De gemeente Almere ondersteunt en faciliteert (startende) ondernemers flink. Bij het Ondernemersloket kunnen ondernemers terecht voor snelle afhandeling van vergunningsaanvragen en vormt het loket een vraagbaak bij complexe ondernemersvragen. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 14 036 en via via info@almere.nl.
De Informatieschuur gaat verdwijnen. Vanaf 29 juni verwelkomt Jolly je in Buurtschuur Zuid. Hier kun je terecht met al jouw vragen, of kom even langs tijdens een bezoek aan Nobelhorst. Er is al veel te zien. Je bent van harte welkom!
In de Kavelwinkel in het stadhuis van Almere kun je terecht voor alles wat met zelfbouw en het kopen van een kavel te maken heeft. Je eigen huis bouwen is een uitdaging. De adviseurs van de Kavelwinkel weten dat en geven je graag wat houvast en advies over de kosten van zelfbouw, het zelfbouwproces, de procedures, begeleiding en planning.