De Brouwerij - fase 2
Aantal: 22
Onder optie: 1
Voortgang: In uitvoering
Bouwvorm: Nieuwbouw
Inhoud: 411 m3 t/m 659 m3
Woonoppervlakte: 114 m2 t/m 165 m2
Koopprijs: € 310.000,- t/m € 427.500,-

Download brochure

Het stoere industriele hart van De Brouwerij
De Brouwerij wordt een stoere nieuwe buurt in Nobelhorst. Het industriele karakter van de huizen op dit schiereiland, het kloppende hart van De Brouwerij, zie je terug in de stevige architectuur en de materiaalkeuze zoals mooie donkerrode gebakken klinkers, donker en robuust metselwerk en schoorstenen die refereren aan historische fabrieksgebouwen, pakhuizen en loodsen. De betonnen fabrieksplaten met stalen randen in de bestrating benadrukken de industriele sfeer die hier heerst. Het voelt alsof je het terrein van een fabriek opkomt. Stoer.

Stoere pakhuizen en robuuste rijhuizen
In deze fase van De Brouwerij komen 22 aankleedhuizen en een aantal huurhuizen. Het aanbod varieert in grootte van circa 114 m2 tot 165 m2: van stoere familiehuizen in een rijtje tot robuuste hoge pakhuizen. De huizen hebben gemeen dat ze alle stoere detailleringen in de gevels hebben, fraaie donkergekleurde stalen roedes in de ramen e´n aan het water liggen met of de voor- of de achterkant. De zeven stoere Pakhuizen van 4 verdiepingen hoog met puntdaken en schoorsteen hebben mooie houten vlonders aan het water op het zuidwesten. Het Brouwhuis, een rijtje van zeven ZEN-huizen, heeft een stoere entree naar het huis, en een tuin aan het water op het zuidwesten. Vijf Pasteurhuizen in een rijtje zijn met de voorkant georienteerd op het water. En tot slot het Pompgebouw, een huizenrij van drie huizen die oogt als een stoer fabrieksgebouw met opvallende dakranden. dat de entree naar het hart van De Brouwerij markeert. Een echte iconische blikvanger!

Alle huizen aan het water
De meeste huizen hebben een tuin aan het water, en de andere huizen liggen er altijd vlakbij. Dat geeft een heerlijk vrij eilandgevoel. Bootje varen, hengeltje uitgooien en ‘s zomers misschien wel een frisse duik. En met een beetje geluk stap je hier ’s winters zo het ijs op voor een rondje Nobelhorst. Het water staat straks in verbinding met de vaarroute door Nobelhorst. Je vaart hier straks zo´ richting de Hoge Vaart die aansluit op het Weerwater, de Noorderplassen en het Gooimeer.

Vroeger had bijna elk dorp zijn eigen brouwerij. Van oudsher vestigden de werkers zich om de fabriek en bouwden hier hun huis. De ‘schaftplek’ zie je terug in de fijne groene ontmoetingsplek aan het water tussen het Pakhuis en het Brouwhuis. Hier ontmoet je ’s zomers gezellig je buren op een van de bankjes aan het water.

Wonen op een industrieel schiereiland
De Brouwerij ligt op een schiereiland, dus dat betekent natuurlijk water rondom! Maar dat betekent ook dat het er lekker rustig is, want hier komen alleen mensen die er wonen, o´f bezoekers. Ook voor de inrichting van de openbare ruimte waren oude fabriekslocaties een inspiratiebron, zoals het Westergasterrein in Amsterdam. In de Brouwerij is gekozen voor grote betonnen fabrieksplaten met stalen randen in de bestrating, die de industriele sfeer benadrukken. Hiertussen groeien ruwe berken, ook wel zilverberken genoemd, en prachtige grote doornbomen.

Type aankleedhuizen (1):

Madeleen van den Brink

Schrijf je via de button hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws uit Nobelhorst.

Heb je een vraag over Nobelhorst? Stel hem via de button hieronder of neem contact op met Jolly.

Jolly Le Belle

(06) 52 78 62 04
jolly@nobelhorst.nl

Nobelhorst is partner van Almere Woont.

It’s easy to change bands & switch to suit any occasion.

We designed the Apple Watch, taking into account the very different styles and preferences. You can even better fit for each other, changing the of stripes and a shield. As soon as you want. We designed the Apple Watch.