De Brouwerij - fase 1
Aantal: 17
Verkocht onder voorbehoud: 1
Verkocht vrij op naam: 16
Voortgang: In voorbereiding
Bouwvorm: Nieuwbouw
Inhoud: 401 m3 t/m 664 m3
Woonoppervlakte: 108 m2 t/m 172 m2
Koopprijs: € 312.000,- t/m € 492.000,-

Download brochure

Een stoere buurt met een industrieel karakter
De Brouwerij wordt een stoere nieuwe buurt in Nobelhorst. Door het robuuste en industriële karakter anders dan de andere buurtjes. Vroeger had bijna elk dorp zijn eigen brouwerij. Van oudsher vestigden de werkers zich om de brouwerij en bouwden hier hun huis. Bijna alle met hun tuin aan het water. In dit buurtje proef je die geschiedenis! De industriële sfeer zie je terug in de architectuur én in de materiaalkeuze zoals mooie donkerrode gebakken klinkers en stevig metselwerk dat refereert aan historische fabrieksgebouwen, pakhuizen en loodsen. Maar het buurtje
heeft meer kenmerken die hierdoor geïnspireerd zijn, zoals flinke dakoverstekken en luifels boven de voordeuren. Een iconisch gebouw markeert straks het begin van de buurt: een huizenrij dat oogt als een robuust fabrieksgebouw met opvallende dakranden. Een echte blikvanger!

Gevarieerd aanbod
In De Brouwerij komen zeventien stoere nieuwe aankleedhuizen, elf zelfbouwkavels voor vrijstaande
huizen en een aantal huurhuizen. Het aanbod van koophuizen varieert van fijne gezinshuizen in een rijtje óf op een hoek tot robuuste twee-onder- een-kaphuizen.

Bijna iedereen aan het water
In de Brouwerij woon je heerlijk aan het water. Óf vlakbij het water, want bijna alle huizen hebben een tuin aan water. Hier gooi je een hengeltje uit of gaan de kinderen in hun opblaasboot het water op. ’s Zomers fijn buiten leven op en om het water. ’s Winters, als het meezit, vanuit de achtertuin zó het ijs op, om een rondje door Nobelhorst te schaatsen.

Berken en hop
Ook voor de inrichting van de openbare ruimte met groen waren oude fabriekslocaties een inspiratiebron, zoals het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Wat groeit daar eigenlijk? Veelal zie je Berken tussen de betonnen fabrieksplaten heen schieten. Die groeien overal. Die zie je straks dus
ook in De Brouwerij. En Hop! Dat komt terug in de pergola’s van een aantal huizen.

Type aankleedhuizen (5):





Madeleen van den Brink

Schrijf je via de button hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws uit Nobelhorst.

Heb je een vraag over Nobelhorst? Stel hem via de button hieronder of neem contact op met Jolly.

Jolly Le Belle

(06) 52 78 62 04
jolly@nobelhorst.nl

Nobelhorst is partner van Almere Woont.

It’s easy to change bands & switch to suit any occasion.

We designed the Apple Watch, taking into account the very different styles and preferences. You can even better fit for each other, changing the of stripes and a shield. As soon as you want. We designed the Apple Watch.