Drie dagen lang kamperen in ons eigen Almere. Wie wil dit nu niet. Heerlijk buiten, potje badmintonnen, de barbecue aan, boekje lezen, lekker ontspannen en je buurtbewoners beter kennen. Klinkt goed toch? Het zou kunnen, voor een weekend een eigen Buurtcamping in Almere. Iedereen is er welkom.
In 2013 werd de eerste Buurtcamping gestart in het Oosterpark in Amsterdam. Dat jaar erop waren dat er al drie en afgelopen jaar maar liefst zeven in Amsterdam en Utrecht. Duikt er dit jaar de Buurtcamping ook in Almere op? Het gaat om 1 weekend in juli, voor onze regio heeft stichting de Buurtcamping het weekend van 16 juli aangewezen.
Stichting de Buurtcamping
De buurtcamping is in 2013 opgericht. In het Oosterpark in Amsterdam konden kampeerliefhebbers hun tentje neerzetten. Het werd een geweldig succes. Het jaar daarop heeft de gemeente Amsterdam dit uitgebreid tot drie parken. Roderik Schaepman, initiatiefnemer van de Buurtcamping, wilde vooral mensen in contact met elkaar laten komen. Om zo je buurtbewoners beter te leren kennen. In 2015 werd dit project nog groter en vond plaats in zeven parken in heel Nederland. Stichting de Buurtcamping helpt en ondersteunt bij het opzetten van een buurtcamping.
Maar hoe gaat dit nu in zijn werk, een Buurtcamping in een park. Hoe ziet dit eruit en wie zorgt dat er zo’n buurtcamping komt? Daarvoor wordt een campingbeheerder gezocht. Als campingbeheerder neem je het voortouw en verzamel je een team om je heen. Samen toveren jullie voor een weekend in juli een park om tot een gezellige camping.

Gezelligheid op Buurtcamping Majellapark in Utrecht.
Start jij de Buurtcamping Almere
Ben jij iemand die iets wil beteken voor zijn/haar buurt, heb je of wil je graag een netwerk in de buurt, voldoende tijd in aanloop naar de camping (hangt ook af van de grootte van je team), kan je goed regelen en mensen overtuigen en werk je graag in teamverband, dan ben jij misschien wel de ideale campingbeheerder van de Buurtcamping Almere.
Al campingbeheerder is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt. In het begin ongeveer 1 dag per week, maar de maanden voor de camping misschien wel meerdere dagen per week. Dit hangt natuurlijk ook af van het team dat je om je heen hebt. Hoe meer enthousiastelingen, hoe beter jullie de taken kunnen verdelen. Taken die je als beheerder hebt, zijn onder andere het opzetten van een vereniging, vergunningen en lokale financiering aanvragen, de buurt betrekken en vrijwilligers werven, je camping promoten en natuurlijk samen activiteiten organiseren en kamperen tijdens het kampeerweekend.
Is dit iets voor jou? Maar wil je meer weten. Special voor de campingbeheerder is er een folder gemaakt. In deze folder staat echt alles wat een campingbeheerder in spe moet weten. Hier kun je de folder downloaden. Meer informatie vind je ook op de website van de Buurtcamping.
Als jij de Buurtcamping Almere gaat organiseren horen we dat natuurlijk graag. Misschien kunnen we wel helpen met het vinden andere enthousiastelingen.
>> Volg Nobelsleven ook op Facebook, Instagram of Twitter.
>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.
>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.